Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Trädgårdsatzalea, 1år, röda fläckar och bölder?

2017-08-09 18:07 #0 av: Angeliina

Min nyinköpta trädgårdsatzalea, nubucco hade i början på säsongen några blad som hade röda fläckar, tänkte att de är helt normalt. Men nu är busken översållad av dessa röda fläckar och den har dessutom fått bölder på bladens undre sida  (se bifogade bilder).

Har vattnat azalean med samma sprutkanna som jag använt till mina andra trädgårdsväxter när jag gett dem hönsgödsel, sköljt ur kannan men rester kan ha funnits kvar, kan detta vara orsak till dessa röda fläckar? Eller att jag gjort plantan svag för att motstå sjukdomar.

Är det läge som är orsaken, atzalean står bredvid en annan buske (se bild), sprider sig ohyra lätt från denna buske?

Vad beror det på att min buske fått denna ohyra? Vad är det för ohyra? Vad ska jag göra?

Anmäl
2017-08-09 18:11 #1 av: Angeliina

Här är mera bilder.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.