Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Är detta vildskott?

2017-08-07 14:37 #0 av: tk1971

Detta är en Leverkusen (gul klätterros). Den har haft stora problem med svartfläcksjuka, det är därför den är rätt kal nedtill för jag har varit tvungen att plocka bort en massa blad.

Men nu kommer det kraftiga, röda grenar nedtill. De verkar mycket taggigare än de andra grenarna. Färgen skiljer också, de "riktiga" är gröna. 

Är detta vildskott? Dessa kommer ju över okuleringspunkten, inte under den som jag läst att vildskott gör. 

Anmäl
2017-08-07 15:17 #1 av: Codonopsis

Om skotten kommer ovanför ockuleringsstället är det inte vildskott. Nya skott på rosor är ofta röda, de blir gröna så småningom.

Anmäl
2017-08-08 07:06 #2 av: Bjornen

De tre gröna skotten kan möjligen vara vildskott, men det går inte säkert avgöra på bilden. De röda skotten är äkta.

Anmäl
2017-08-08 08:29 #3 av: tk1971

Ok, tack för det, då behöver jag inte börja riva loss dem : )

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.