Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Klippa ner Syren

2017-08-03 12:42 #0 av: beem

Vi har en Syren på gården som börjar se lite gles och risig ut. När vi flyttade hit för ca 18 år sen var det en liten buske som vi då flyttade på bättre plats med mer utrymme att växa.

Vi har ansat den under åren men trots det börjar den se ful ut.

Kan vi klippa ner den helt eller bara delvis och  spara de nya skotten för blomning nästa år.  Vad är bäst ?

Vet inte vilken sort det är. Ljuslila blommor  är allt jag kan säga.


Anmäl
2017-08-04 08:32 #1 av: Åsa S

Bäst är att klippa ur den och då ta de äldsta grenarna och kapa dem strax ovanför markytan, syren klarar dock hård nedklippning men klipper man väldigt hårt kan de ibland svara med att skjuta en hel massa rotskott så busken på sikt blir ännu bredare ifall man inte håller efter rotskotten

Anmäl
2017-08-04 09:50 #2 av: beem

#1 Det var bra info. Tack så mycket.


Anmäl
2017-08-04 12:38 #3 av: Bjornen

Att tänka på är att om syrenen ympad bör man inte såga ner allt för nära markytan. För bästa tillväxt bör beskärning ske på våren och senast direkt efter blomningen. Bör alltså inte beskäras nu, eftersom det tar som längst tid att erhålla nya blommor. 

Anmäl
2017-08-04 14:00 #4 av: beem

#3 Då väntar vi till våren. Tack för ditt svar.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.