Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter

Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Astrar

2017-07-28 21:08 #0 av: Ary

Jag fick reda på att den som brukar sätta astrarna i bostadsrättsföreningens rabatter inte har gjort det i år och att de ligger kvar i källaren, knölar tror jag att det var..

Behöver man göra något eller kan de ligga kvar tills nästa vår när det blir frostfritt?

Anmäl
2017-07-29 08:23 #1 av: Codonopsis

Aster har helt vanliga rötter, alltså inte knölar. Kanske menar du dahlia?

Har de legat hela säsongen utan vare sig vatten eller näring är de nog döda vid det här laget.

Anmäl
2017-07-30 20:53 #2 av: Ary

Kan vara Dahlior nu när jag tänker efter för jag kommer inte ihåg att jag sett några Astrar i rabatten i vilket fall. Ska gå ner och kolla nu.

Anmäl
2017-07-30 21:58 #3 av: Ary

Det var Dahlior. De stod med torkat bladverk och allt. En del knölar var supertorra andra hade spirat. Jag satte dem, så får jag se vad som grönskar... Skrattar Bättre än att rubbet dör iaf.

Anmäl
2017-07-31 11:21 #4 av: Bjornen

Om de åtminstone får börja växa i år kan de övervintras igen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.