Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Anropar rosendetektiver!

2017-07-10 20:54 #0 av: JennyiSpånga

Har blivit med trädgård nyligen och det visade sig att bakom en aggressivt växande Mahonia dolde sig en rosenskatt i form av olika kämpande rosor jag nu hoppas få ge nytt liv. Flera är felplacerade (buskros framför rabattrosorna ex) så det finns lite att pyssla med framöver. Nu önskar jag hjälp med identifiering. Det stod en ofriserad Rose de Rescht under päronträdet och en jag tänker är Rosa Mundi, två Hansa står i ett hörn också men sen blir det svårare... Tacksam för alla gissningar och ledtrådar.

1. Högväxande (2m) på läskig stam... Doftlös.
2. Rosa Mundi?
3. Låg och tät med dessa fyllda och starkdoftande vita skönheter som hänger i klasar. Doftar lite likt Rose de Rescht. "Äkta" rosdoft. Ljusa blad som ser ut att dra på sig lite sjukdom.( Krullar ihop sig. )
4. Rosa, halvfylld skönhet med stark doft. Ca 1,2m hög på stam.
5. Rosa knopp som blir vit i blom. Doftar gott, mer som rosor man köper i snitt. Ca 1m hög.
6. Karminröd skönhet, ca 1,2 m. Doftlös.
7. Röd, enkel, ca 1,2 m. Doftlös.
8. Röd, fylld, ca 1,2 m. Doftlös.

Stort tack!!!!

Anmäl
2017-07-10 21:29 #1 av: Maleficum

Har noll koll på rosor men tycker den vita (3:an) liknar vår alba ros vi har på landet. Blir blommor i klasar och doftar fantastiskt!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.