Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Tallbarr och växter

2017-07-10 11:02 #0 av: beem

Jag har en plantering där det står en tall i kanten av planteringen. Det faller mängder av barr från tallen. Hur påverkar det växterna ?

Planteringen är ny så jag har  inte hunnit se vad som händer men tror jag läst om detta med tallbarr och blommor - inte bra.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2017-07-11 09:36 #1 av: Codonopsis

Det ända jag kan tänka är att tallbarr sänker pH värdet något i marken och för de växter som kräver kalk kanske detta kan vara ett litet minus men troligen inte. De flesta växter trivs i jord som håller sig omkring 6 - 7 i surhetsgrad. Många, många växter, förutom de som kräver en sur jord tolererar också ett lägre pH värde.

Själv samlar jag barr och sätter i mina planteringar men det är en tålamodskrävande insamling.

Anmäl
2017-07-14 09:27 #2 av: Bjornen

Ett visst innehåll i terpener finns även i döda barr och de flesta växter ogillar terpener. Barr är bra gödsel för kalkskyende växter. Tall har visserligen pålrot men rötterna tar ändå vatten och näring från angränsande område. 

Anmäl
2017-07-14 09:54 #3 av: beem

Då vet jag lite mer. Tack för era svar.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.