Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter

Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Problem med potatis..

2017-07-06 12:11 #0 av: blåbärspajen

Satte potatis (Maria) i maj tror jag det va och dom har växt jättebra, nu är dom väldigt höga men börjar vissna. Det är bara en planta som har en liten blomma..
Vad ska jag göra? Har dom i krukor i norrläge.
Får dom för lite sol nu? För lite vatten?
Det är troligtvis för många plantor i samma kruka men går väl inte göra nåt åt det nu?
Kan man ta upp dom innan dom blommat?

Anmäl
2017-07-07 15:53 #1 av: Halvdansken

Jadå, men det nog lite små potatisar. Det där med blommning är bara att riktmärke. Jag tog potatis till missommar, och det var ett par veckor innan de blommade.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-07-14 09:34 #2 av: Bjornen

Troligtvis mjöldagg som drabbat dem och ojämn vattning ökar risken.

Anmäl
2017-07-21 14:30 #3 av: blåbärspajen

#2 ok kan man äta dom även fast dom haft mjöldagg?

Anmäl
2017-07-22 06:28 #4 av: Bjornen

Så länge potatisen är friska, men brukar ge upphov till röta på poatisen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.