Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Vinbergssnäckor

2017-07-05 17:31 #0 av: Tora Ulita

Hej jag har ett jätteproblem med vinbärssnäckorna under de senaste 4 åren har jag haft en total invasion av dem i trädgården det hjälper inte hur mycket jag än plockar och saltar dem jag talar om fulla tio liters hinkar på några timmar vid varje steg krasar det under fötterna vad göra? Min trädgård är mer som  en äng  och har alltid varit det och tidigare har vi inte haft problem med dem .

 Vidare under samma tids period har jag fått invasion av bladlöss framförallt på en blomma jag känner under namnet  Duva drar vagn det är en högväxt  vit och blå trädgårdsblomma bladlössen sitter i sådana klungor på den att jag skrapar bort dem med kniv och fyller en stor glasburk med dem jag spolar sedan bort dem i toalettstolen men efter max två tre dar är det samma visa igen. 

vad göra ?????

Anmäl
2017-07-06 07:51 #1 av: Åsa S

När det gäller bladlössen kan du leta nyckelpigor och placera på växterna.

När det gäller Vinbergssnäckorna så är kanske äng orsaken de har helt enkelt haft optimal miljö de senaste åren  och förökar upp sig snabbare än om du hade haft mera öppen mark runtomkring + kanske vintrar och liknande har varit mildare.

Anmäl
2017-07-07 13:38 #2 av: Carmarino

Vinbergssnäckorna lär ju vara en delikatess, så gillar man att äta sniglar kan man ju alltid göra det - eller sälja till någon snigelfantast. Skämtar

https://eventkockblogg.wordpress.com/tag/tillaga-vinbergssnackor/

http://home.swipnet.se/~w-57250/fiskoska/escargot.html

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-14 09:39 #3 av: Bjornen

För det första heter det vinbergssnäckor från tyskan Weinbergsneck. Det är ovanligt att vinbergssnäckor orsakar någon större skada, däremot är de mindre parksnäcka och lundsnäcka ibland svåra skadedjur. Förra året plockade jag omkring 200.000 snäckor. I år är det ovanligt lite och har nog bara plockat 10.000. Vinbergssnäckor infördes under medeltiden från Tyskland eftersom skaldjur fick man äta även under fastan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.