Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Pioner, vilka blommar länge?

2017-06-26 20:07 #0 av: Angeliina

Hej på er alla !!! Jag skulle så gärna köpa mig pioner men är fundersam över blomningstider. Skulle gärna vilja att pionerna blommade så länge som möjligt. År extra förtjust i Edens Parfume, den däran blekrosa bleklila pionen. Även dekorativt bladverk är förståss ett +.  Skriv era erfarenheter av pioner.

Anmäl
2017-06-26 20:51 #1 av: 2Sirius

http://www.viivilla.se/tradgard/vaxter/pionpassion/

Anmäl
2017-06-26 20:55 #2 av: 2Sirius

http://www.alltomtradgard.se/topic/hur-lang-blomningssasong-med-pioner-85317/

Anmäl
2017-06-27 07:49 #3 av: Codonopsis

Varje enskild pion blommar inte särskilt länge. något längre i skuggigare miljö än i direkt solljus.

Vill man ha en lång period av blommande pioner kräver det lite planering vilka arter/sorter man planterar.

De tidigaste blommande pionerna är de rena arterna som dillpion, svavelpion och lackpion som följs av olika hybrider.

Buskpionerna brukar blomma från mitten av juni ungefär, blomningen är också väderleksberoende. Mycket regn kan vara förödande för pioner, speciellt de fyllda som t.ex. den du nämner. De blir så tunga så de klarar inte att bära upp sina blommor även om de har stöd, blommorna bryts av.

Enkla pioner klarar ofta regnväder bättre även om en del av dem också blir så höga att de kräver stöd.

Anmäl
2017-07-01 13:20 #4 av: Bjornen

Alla blommor med dubbla blommor blommar längre än enklare. Med bra plantering bör du kunna ha blommande pioner  under 3 månader.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.