Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

bergvallmo

2017-06-10 07:59 #0 av: Bjornen

Den mest lättodlade bergvallmon som sällan säljs i handeln.

Anmäl
2017-06-10 14:57 #1 av: beem

Den är så vacker. Tyvärr har jag aldrig sett den i handeln.


Anmäl
2017-06-10 17:08 #2 av: Codonopsis

Den heter Meconopsis quintuplinervia - tidig bergvallmo ifall du vill köpa den, du hittar den inte på de stora växtkedjorna men kan hitta den på  någon av  de växtmarknader som anordnas av Trädgårdsamatörerna.

Anmäl
2017-06-12 06:59 #3 av: Bjornen

Den tidiga bergvallmon förökas bäst vegetativt och är mycket lättodlad. Den fungerar dåligt att fröså den och därmed sällan i handeln. Jag har inte ens provat att fröså den, medan andra arter av bergvallmo självsår sig ofta flitigt.  

Anmäl
2017-06-12 09:40 #4 av: NatasjaHemby

Så himla fin! Synd att det är svår att fröså.

SE*Simbelmynes

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.