Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Hjälp med växter

2017-06-02 12:39 #0 av: Torreador

Hej på er

I februari flyttade vi till ett hus med en jättefin trädgård så nu försöker jag lära mig vad som är växter och vad som är ogräs, hur de ska skötas osv osv. Det är sååååå kul och jag kan inte låta bli att gå ut en sväng varje dag och gräva och dona. 

Men... det är inte helt lätt eftersom jag inte har en aning om vad det är som kommer upp i mina rabatter så det enda jag rensat bort är kvickrot, knölklocka och smörblomma för de vet jag hur de ser ut... haha.

Skulle ni kunna hjälpa mig med 5 växter som jag inte vet om jag ska ta bort?

Jag lyckas inte lägga in en film här men jag har en film på min sida som ni kan kolla på och det ligger svarsalternativ under som bara är att klicka i. Ni kan även skriva svaren här så klart. 

Jag har numrerat växterna 1-5 så det blir lättare att hålla ordning på vilken som är vilken. 

Vore supertacksam för hjälp!!

Här har ni sidan med filmen

http://bondmoran.nu/?p=16005

Anmäl
2017-06-02 13:14 #1 av: NatasjaHemby

Nr 1 har jag inget namn på, men ser dem själv som ett ogräs och rensar bort dem.

Nr 2 är våtarv och ses vanligtvis som ett ogräs. Inte speciellt dekorativ men går att äta om man nu känner för det.

Nr 4 är åkervinda och får förvisso fina blommor, men är otroligt invasiv och kväver gärna allt i sin väg om den får lov att ta över. Slit bort dem och så exempelvis blomman för dagen om du vill ha liknande blommor utan risk för att de tar över hela din trädgård.

SE*Simbelmynes

Anmäl
2017-06-02 13:34 #2 av: Torreador

Ok, tack så jättemycket! Då tar jag bort de tre :-) 

Anmäl
2017-06-02 15:14 #3 av: Halvdansken

Ingen aning, men vilken trevlig video!

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-06-02 15:40 #4 av: Torreador

Haha, tack :-)

Anmäl
2017-06-04 09:02 #5 av: Bjornen

Lite svårt att artbestämma växter med rörliga bilder. Sandtrav, en veronika och troligen åkerveronika, våtarv (vâtt-tôrva), åkervinda och  ett dån (pipsör) 

Anmäl
2017-06-04 12:54 #6 av: Torreador

Hm, är det lättare med vanliga foton? I så fall tar jag det nästa gång istället :-) 

Dessa har jag dock fått svar på ifall de ska bort eller inte i alla fall. Jag behöll den lite större med de små vita blommorna för den är så fin. Men de andra fick ryka bort :-)

Anmäl