Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Vad är detta för häck?

2017-05-22 15:48 #0 av: BeccaTilda

Vi har bott i vårt hus i 2,5 år och har en häck som ramar in en del av vår stora trädgård, dock långt ifrån hela!
Vi skulle vilja veta vad det är för sort så vi kan köpa och plantera den där det fattas! ☺️

Anmäl
2017-05-22 15:52 #1 av: Åsa S

Tycker det ser ut som häckkaragan/sibirisk ärtbuske, vanlig förr innan en art av mjöldagg som går på denna växt kom in i landet så nu rekommenderar man sällan denna växt. Har du ingen mjöldagg som de flesta andra har så skulle jag tänka efter mer än en gång innan jag tog hem en ny planta.

Anmäl
2017-05-22 15:59 #2 av: BeccaTilda

Jaha oj!

Vad finns det för häck man kan sätta i anslutning som inte är allt för olik denna då? Häcken kan vara gammal! Huset har stått sedan 1930, kan tänka mig att häcken är satt någon gång på 60-talet!

Anmäl
2017-05-26 10:57 #3 av: Caeli

Har också en häck av sibirisk ärtbuske, troligen planterad sent 50-tal. Vi har inga problem med mjöldagg.

Tror att man kan föröka med sticklingar eller genom sådd, kommer ju mängder med ärtbaljor senare på sommaren. Lite av ett långtidsprojekt men kanske värt det för att undvika mjöldagg.

Anmäl
2017-05-27 12:54 #4 av: Bjornen

Sibirisk ärtbuske är nog den vedartad växt som är allra svårast att föröka med sticklingar och det ens går alls. Man förökar dem genom frösådd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.