Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Vad göra med första blommorna på tomatplantor

2017-05-09 17:50 #0 av: oh-la

Odlar tomater här hemma i fönstret inför sommaren. Det är en lågväxande busktomat. Dom har verkligen växt ordentligt och är superfina, men nu har det börjat komma små blommor! Jag personligen tycker plantorna är lite små för att blomma, så jag måste fråga er, skulle ni nypa av dessa blommor och låta plantorna växa till sig lite till eller låta det vara? Plantorna är mellan 10-15 cm i dagsläget.

Anmäl
2017-05-09 18:03 #1 av: Halvdansken

Jag hade nypt dem nu. Det kommer nya blommor i flera månader. 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-05-09 18:57 #2 av: oh-la

#1, lite så jag tänker också. Till på köpet ska de ju planteras om en gång till, iofs bara till större kruka så inte lika "omtumlande" som första omplanteringen när de delades. Sedan ska dom ju väntas vid utelivet och det kan ju också vara lite omtumlande. Tänker att det måste vara bäst för dem att få spara lite på krafterna till dess och förhoppningsvis ge bättre skörd och vara starkare senare.

Anmäl
2017-05-10 06:51 #3 av: Bjornen

Det är ju tomater av Totemtyp och deras storlek är lagom att blomma. Kommer att dröja åtminsone 1½-3 år till de blir i storlek som en vanlig tomatplanta.

Anmäl
2017-05-10 09:24 #4 av: oh-la

#3, det kan inte bli för tufft för dem med härdning om dom samtidigt blommar? Tror nog inte att nästa omplanteringen, som blir sista, kommer ställa till det så mycket, jag planterar ner hela jordklumpen med kruka i nästa kärl så rötterna kommer vara opåverkade. Det är som sagt mest härdning efterson dom ska stå på uteplats och inte i växthus. Även om man härdar försiktig kan ju utetemperaturen växla snabbare och vara mer påfrestande än växthus.

Anmäl
2017-05-10 18:39 #5 av: alehajo

Jag hade låtit dem vara

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.