Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Död del av klätterväxt

2017-05-07 18:08 #0 av: Linneahhs

Hej hej! Köpte nyligen en ny klätterväxt, nu har hälften av en slinga/gren blivit brun och hård, och bladen har ruttnat på den delen (understa delen) och inga nya blad har kommit där, även en ny, liten slinga har ruttnat. Har jag gjort något fel? Tror att den längre slingan på översta bilden var lite så när jag köpte den men inte att bladen ruttnat. Det står en murgröna och en lyktranka på samma hylla och de mår jättebra... Har funderat på att skära bort dom delarna som är ruttna, men vet inte om det kommer hjälpa eller kanske bli sämre? Snälla hjälp!

Ps. Om någon vet vad växten heter, skriv gärna det för jag vet inte vad den heter!!

Ps nr 2. Önskar att man fick klippa in fler bilder men här är iallafall den kortare, ruttna delen.

Anmäl
2017-05-08 06:50 #1 av: [Rhonda]

Det är förmodligen flera st plantor i samma kruka. Det har jag själv märkt ibland. Om du tar upp hela jordklumpen kan du ta bort den döda plantan. Det är en murgröna tror jag.

Man kan bifoga fler bilder då blir de rullande. Annars kan du lägga in en ny bild i en ny kommentar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.