Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Paprikaplantor

2017-05-03 10:16 #0 av: Yuuuhanna

För en månad sen ungefär sådde jag fröna från en paprika jag hade hemma. Jag tror den var ekologisk men är inte helt säker. Idag har jag ca  20plantor på 1dm. Dom växer och verkar trivas. Vad kan jag förvänta mig av dessa? Kan jag få frukt, hur stora blir dom? Hur ska dom skötas? :)

Anmäl
2017-05-03 11:40 #1 av: smellcaramell

Min erfarenhet säger mig att du inte bör förvänta dig frukt när du sått dem så pass sent, jag sår mina i januari-februari för att de ska hinna blomma, pollineras och få frukten att mogna.

Paprikor kräver mycket vatten och omplantering minst 3 gånger(jag brukar först så runt 4 stycken i samma kruka modell större, när de är runt 3 cm delar jag dem till varsin kruka runt 4-5 cm diameter. Precis innan de får 3e bladparet nyper jag av det andra bladparet så det bara finns ett bladpar kvar, skolar om dem till en kruka runt 15cm diameter när de börjar växa igen och till sist en sista omskolning när de börjar få knoppat och då till en kruka på runt 20cm diameter.

Mina plantor brukar bli runt 35-50cm höga och de behöver någon sorts stöd när de bär frukt då frukten blir så tung att plantan går av annars. Vill stå soligt och vattnas varje/varannan dag, det märks fort hur mycket vatten de vill ha då de blir väldigt ledsna när de får för lite.

Anmäl
2017-05-04 06:59 #2 av: Bjornen

Det är klart att det blir skörd, men inte säkert i år. Köpta frukter är oftast senare sorter än om du köpt frön. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.