Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

Hjälp med orkidé

2017-04-20 12:07 #0 av: Derrtag

Jag har ett orkidé som var lite "sjuk" när jag fick den, dvs torra och skrumpnade, men det verkade må bra. Jag var noga med vattningen, men av någon anledning har bladen blivit mjuka och lite skrynkliga och "böjdes" ner. Betyder det att det fick för mycket eller för lite vatten? Eller är det något annat? I övrigt verkar det må bra, den blommar, har knoppar... Bifogar en bild om bladen och blommorna.

Anmäl
2017-04-20 17:17 #1 av: [Daniela1983]

Ingen expert på orkide men sådär ser orkideerna på jobbet ut och de fortsätter leva och frodas på kontoret i alla fall.

Anmäl
2017-04-20 18:47 #2 av: Caeli

Tror att den fått för mycket vatten. Kolla hur rötterna ser ut. De behöver torka upp mellan vattningarna annars ruttnar de.

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2017-04-20 18:50 #3 av: Maria

Det ser ut som det är en genomskinlig plastkruka i ytterkrukan. Du kan testa att bara ha den för rötterna brukar gilla ljus.

/Maria

 

Anmäl
2017-04-20 19:34 #4 av: Derrtag

Tack för alla tips!SkrattarSka testa och ta ut den ur ytterkrukan ett tag och jag ska vara ännu mer noga med vattningenSkämtar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.