Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

Påskkaktus knipsa utbommat ?

2017-04-02 13:46 #0 av: beem

När Påskkaktusen är utblommad ska man ju ta bort den torra blomman. Ska man bara ta den eller ska man knipsa med lite av  fästet också.  När jag googlar hittar jag båda tipsen men vad är bäst och gör det någon skillnad ? 


Anmäl
2017-04-26 11:39 #1 av: Bjornen

Kan bilda ätbara frukter om de får vara i fred. Frösättning tar inte nämnvärt med näring från plantan. 

Anmäl
2017-04-26 13:59 #2 av: beem

# Aha det är så. Det låter spännande.

Tack för hjälpen.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.