Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vad är det?

Vad är detta?

2017-03-28 15:44 #0 av: Saraosv

Hej!

Jag och min sambo flyttade till hus i November. Ingen av oss har kunskap om trädgård i princip. Nu när våren börjar komma vill vi klippa, rensa och fixa. Jag tänkte börja med denna. Vad är det? Hur klipper man? Något att tänka på?

Mvh ☺

Anmäl
2017-03-29 03:21 #1 av: Yvve

Det ser ut som Lingonoxbär (Cotoneaster horizontalis).

Min erfarenhet  med den är att den växer rätt bra och tålde att klippas ordentligt, men den jag hade med att göra växte mot en vägg och jag trimmade fram fönster och grenar som växte utåt.

Anmäl
2017-03-29 07:38 #2 av: Åsa S

Japp ser ut som lingonoxbär. Kan lägga till att rätt lite i trädgården måste rensas och klippas många rensar för mycket i sina trädgårdar. Det finns ingen som rensar i naturen, det vissna återgår till marken och blir mull och näring. Plockar man bort allt måste man ersätta med näring och jordförbättring. +En del vedartade växter kan man förstöra ifall man klipper dem helt fel. Själv köpte jag en sommarstuga i november med rätt stor tomt och allt jag kommer göra nu i vår är att kratta upp lite torra pinnar och jag känner ändå igen många buskar och liknande även på vintern. För jag har ingen aning om vilka perenner eller lökar/knölar som kommer upp jag kommer mest bara titta vad som kommer detta år + ta bort sånt som är ogräs + såna växter som kommer upp som jag inte gillar ex. misstänker jag starkt att det är rätt mycket gullris på ett ställe och just den växten gillar jag inte. 

Anmäl
2017-03-30 20:37 #3 av: Saraosv

Tack så mycket för svaren! 

Tack för tipset Åsa. Så har jag faktiskt aldrig tänkt innan. Det kommer jag ha i åtanke när jag tänker börja i trädgården (om jag nu tänker börja alls, haha).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.