Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Större krukväxt

2017-03-22 17:49 #0 av: Flöffo

Jag har ett område mellan två stycken dörrar på ca en halv meter som jag funderar att fylla ut med en krukväxt av den högre typen. Problemet är att jag är ganska dålig på växter så jag vet inte vad jag ska ha. Ytterkrukan kommer vara 15x21x33 cm.

Här är vad jag söker:

- Lättskött. Jag har inga problem med att vattna en gång i veckan eller så, men vill inte ha något som kräver extra utrustning (t.ex. LED lampa) eller extra skötsel (typ att man behöver spruta vatten hela tiden eller liknande).

- Kräver inte för mycket sol. Området är vid fönstret, men vi har inte så mycket sol här, åtminstone inte vintertid.

- Fäller inte massa blad (vill inte ha en kaktus dock)

- Gärna ätbart, det vore jättekul, men inget krav. Extra bra vore om det gick att lätt så från matprodukter som går att köpa i affären.

- Inte för dyr. 

Några förslag? Blomma

Anmäl
2017-03-25 09:06 #1 av: Emo

Avokado. Lättodlad och blir hög om den får växa. Tålig.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2017-03-25 13:45 #2 av: Flöffo

#1 Tack för tipset. Jag har också tänkte det och har fyra avokadokärnor på fönsterbrädan just nu, men ingen av dem har växt något. Jag vet inte varför :/ 

Anmäl
2017-03-25 17:15 #3 av: alehajo

Citrus. Behöver dock en sval vintervila ifall den inte får extraljus..

Anmäl
2017-03-26 07:25 #4 av: [Rhonda]

#2 Min avokadokärna tog 2 månader på sig att gro.

Anmäl
2017-03-26 14:29 #5 av: Flöffo

#3 Behöver inte de jättemycket solljus? 

#4 Okej, kanske kommer senare då :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.