Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Hur ofta ska min kaktus ha vatten?

2017-03-07 18:24 #0 av: Carvecomp

Jag har en kaktus som bott hos oss i 2,5 månad nu och jag vet inte om jag vågar vattna den?

I min värld ska man aldrig vattna en kaktus men jag vet inte alls vad som är rätt. Har försökt söka på google men då har jag läst allt mellan flera ggr i mån till aldrig?

Hur ofta och hur mycket?

(Nu blev biden sne, men ni ser kanske vilken sort det är)

Tror den heter "Euphorbia Eritrea"

Anmäl
2017-03-07 18:30 #1 av: Maria

Det är klart att även en kaktus behöver vatten men inte så mycket och inte så ofta.

/Maria

 

Anmäl
2017-03-07 18:43 #2 av: Carrosh

Värt att tänka på är att många växter (däribland kaktusar) behöver mindre vatten på vintern än på sommaren. De hinner inte suga åt sig allt annars, och ett bra sätt är väl egentligen att känna på jorden. Kaktusars jord ska vara torr när man ska vattna, och de ska ha väldigt lite, speciellt så här års.

Min kaktus (en annan sort i för sig) har jag bara behövt vattna kanske 2-3 gånger på hela vintern.

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2017-03-07 18:54 #3 av: Carmarino

Har en "high chaparall" (ser ut som den högra kaktusen på din bild) som är så stor att den når ända upp till taket, och den får ca en liter vatten ungefär en gång i månaden. Ibland blir det mer sällan än så eftersom jorden ibland känns fuktig även efter en månad.

På sommaren brukar den behöva vatten varje månad, men det händer inte så mycket om man skulle glömma den några veckor ytterligare. Det som kan hända är att de nya, små bladen vissnar och trillar av, men det kommer nya efter ett tag.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-07 20:53 #4 av: Carvecomp

Tack, den har fått lite vatten nu även om det tog emot. :) 

Kan man ställa ut den på sommaren, vet ni det? 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.