Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

Kristi Törnekrona blommar inte

2017-03-02 19:17 #0 av: beem

Jag fick en Kristin Törnekrona för ca 2 år sedan. Den blommade då rikligt men efter det har jag haft 1 blomma...... en liten gul blomma. 

Den står i västerfönster. Planterar om den i februari - mars varje år.Vattningen är väl ganska normal - aldrig för blöt och aldrig helt torr.

Enl. vad jag läst är det inte växt som blommar utan uppehåll - men alltså inte hos mig.

Har ni några tips hur jag ska få den att blomma.


Anmäl
2017-03-08 23:51 #1 av: [Alek88]

Prova ställ den lite svalare och ge den lite torkperiod på vintern,, svalka och torka ger blommor till våren-sommaren när du ökar vattning och näring lite mer :)

Anmäl
2017-03-09 10:03 #2 av: beem

Då ska jag testa det nästa vinter.    Ska prova nu att flytta den från västerfönster och ställa lite svalare kanske det hinner inverka den korta tiden fram till sommaren.

Tack för hjälpen.


Anmäl
2017-10-29 18:33 #3 av: Pyttelite

Hur gick det fick du igång blomningen på plantan?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2017-10-29 19:48 #4 av: beem

Det har gått jättebra.

Jag hade ingen möjlighet att ställa den svalare. Det blev alltså vanlig rumstemp. och västerfönster. Jag var mer noga med vattning och torka mellan vattningarna vilket gav resultat. Den var översållad med blommor  hela sommaren.  

Jag tror att jag förut vattnat för lite under vintern vilket kanske gjort att den fick för lite kraft till blomning.  Den lilla vattning jag hade skulle nog passat bättre om den stått svalt under vintern.


Anmäl
2017-10-29 20:12 #5 av: Pyttelite

Det är så roligt när det vänder och man kommer underfund med växtens fas så att man varken över eller undervattnar.

Ovanligt med en gul blomma jag har bara haft röda men ser att det finns även en vit variant.

De är ju inte speciella mest taggiga när de inte blommar men oh så kul det är när man börjar se dom slå ut.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.