Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Stor Magnolia?

2017-02-17 19:19 #0 av: Sagakeramik

Hej

Jag letar efter ett ställe i Skåne där man kan köpa en parkmagnolia i lite störrre storlek. Någon som vet? Måste man beställa? 

Anmäl
2017-02-18 08:20 #1 av: Codonopsis

Det finns ingen Magnolia som heter parkmagnolia men kanske menar du praktmagnolia Magnolia x soulangeana ?

Om du har korrekt namn brukar det gå bra att googla och hitta det man önskar köpa, annars brukar de flesta plantskolor kunna ta hem om man vill beställa en buske/träd i önskad storlek.

Anmäl
2017-02-18 09:16 #2 av: tk1971

Ja, hade jag bott lite längre söderut kunde du ha fått åtminstone en magnolia av oss, eftersom vi måste göra om dräneringen utanför huset i vår och då är tre magnolieträd i vägen. Jag vet inte om jag klarar att flytta dem till nåt annat ställe i trädgården eller om det går att återplantera dem på samma ställe när jorden är på plats igen.

Anmäl
2017-02-25 17:22 #3 av: Sagakeramik

tk1971 Åh, vad synd att du bor lite längre bort. Annars hade jag gärna kommit och hämtat :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.