Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Hur uppstår ullöss

2017-02-17 13:43 #0 av: beem

Jaa kort  och gott - hur uppstår ullöss på växter ? 

Antar att det är något fel i skötseln.


Anmäl
2017-02-17 16:52 #1 av: Codonopsis

Ullöss lägger ägg och förmodligen har lössen följt med någon planta. Ägg - larv - lus och hittar de då något ätbart går det fort med förökningen.

Löss kan inte uppstå ur ingenting men växter som är försvagade drabbas lättare av angripare, precis som hos människan. Välmående växter försvarar sig bättre mot fiender.

Anmäl
2017-02-17 19:04 #2 av: beem

#1  Jag antar då att de fanns på den växt jag köpt utan att jag då upptäckte det.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.