Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Kliar i fingrarna!

2017-02-15 20:38 #0 av: mirai

Mina fröer jag beställde kom idag, jag vill börja sätta dom NU. Men sen läser jag på påsarna- februari-mars. Jag vet att när jag sätter i februari så blir plantorna inte fina och kraftiga. Jag får vänta. Hade sekatör abstinens så jag störtade ut i trädgården och klippte ner förra årets perenner och många av dom hade börjat vegetera. Små små gröna blad. Våååååår? Jag undrar när kan man börja gödsla, har fin hönsgödsel som ligger och stinker. Jag försökte också gräva lite i trädgårdslandet inte lyckat, fruset. Jag funderar på att täckodla i år, skall läsa på lite mer bara.

Det är så jobbigt att vänta på våren, är så rastlös, sitter vid köksbordet och ritar o planerar.  Jag har även snickrat ihop tio pallkragar till trädgårdslandet + 2 sittbänkar. Imorgon skall jag släpa fram högtryckssprutan och tvätta alla gångplattor, dom är fula o gröna.  Vad kan man göra med en ful putsad mur? Den är också grön och smutsig men kör man högtryck på den så lossnar putset.

 Hoppas våren kommer snart (jag bor i Skåne)

Ha de gott!

Anmäl
2017-02-15 21:08 #1 av: Agafia

Jag bor i Västernorrland så jag får VÄNTA LÄNGE 😢

Anmäl
2017-02-15 21:53 #2 av: mirai

Jo jag vet jag är ursprungligen från Västerbotten Umeå. Va jätteglad att slippa snön. Trodde jag, snöyra i förra veckan med blåst och drivbildning. Huva.Arg. Hatar snöoväder.

Anmäl
2017-02-15 22:26 #3 av: Åsa S

Har sått ärtskott och krasse inne, bra ha nu när grönsakerna i affären är dyra.

Anmäl
2017-02-16 14:05 #4 av: Sehvrin

Så spenat och var med i #spenatupproret? https://blogg.land.se/skillnadens-tradgard/det-stora-spenatupproret/ (Jag ska så så snart jag skaffat gjord och bunkar. Har bara balkong, så blir en liten odling)

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2017-03-13 19:03 #5 av: kickboard

Har redan sått en del frön under växtlampa. Brukar börja i vecka 9 och det går bra. I april/maj kan jag flytta ut plantorna i uterummet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.