Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Hjälp med träd

2017-02-12 14:47 #0 av: Louen
result

Hej!

Jag är ny här och vet inte alls om jag lägger tråden rätt men försöker.

Jag har äntligen börjat försöka göra iordning min trädgård för att kunna odla lite grönsaker och blommor. Problemet är att jag har ett litet träd som är självsått(?)
Där det står är inte alls lämpligt men jag vill gärna omplacera trädet. Tror ni att det är möjligt? Kommer inte göra några försök innan det blivit varmare och jag inte riskerar att tjäle sätter stopp för eventuella livsförsök från trädet.. bild bifogas på trädet. (Hoppas jag!)

Anmäl
2017-02-12 14:48 #1 av: Louen

Bild:

Anmäl
2017-02-12 17:03 #2 av: JMW

Har du lönnar i närheten? Det där ser ut som lönn. Såna kommer upp överallt här hos mig och jag rycker bara bort dem.

Anmäl
2017-02-14 10:53 #3 av: Louen

VAd jag vet så har vi inte direkt någon lönn i närheten. Men jo visst är det en liten lönn.

Jag vill ju helst inte bara dra upp den och slänga den utan omplacera den :3

Anmäl
2017-02-14 14:18 #4 av: Sjuttan

Jag har faktiskt hämtat späda lönnar i skogen (egen skog) och planterat in in trädgården. Har tänkt att de ska ge skugga med tiden.
Viktigt är när man flyttar små träd att man gör det innan växtsäsongen börjar.
Bra är om så mycket tunna rottrådar som möjligt följer med. När man flyttat trädet har det ju förlorat mycket av uppsugningsförmåga efter som många rottrådar gått av? Viktigt är därför att vattna flitigt och skugga det under soliga dagar tills det rotat sig. Vattna flitigt hela första säsongen.
Lycka till!
Aa.

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting". Oscar Wilde.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.