Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Mini blad

2017-01-24 11:09 #0 av: Caeli

Hade tänkt tjuvstarta säsongen med att odla lite gröna blad inomhus - micro leafs. Vet inte vad den svenska benämningen är? Mini blad? Det sägs ju vara fulla av nyttigheter och det kan behövas så här års!

Finns speciella fröpåsar till detta, men kan man även använda vanliga fröer? Till exempel överblivna grönsaksfröer från i fjol eller måste det vara särskilda frön? Fungerar ju med dill, grönkål och så vidare eftersom där äter man bladen. Men hur är det med till exempel rädisor och rödbetor där man normalt sett äter en annan del av växten?

Någon som har testat och har erfarenhet av detta?

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2017-01-24 11:13 #1 av: Gronstedt

Unga blad av både rädisa och rödbeta kan ätas utan problem.

Anmäl
2017-01-24 11:18 #2 av: Choklad

Det visste jag inget om Tummen upp

U R us

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.