Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Mina blomman-för-dagen. Vintern

2017-01-07 09:26 #0 av: [Rhonda]

Jag har aldrig sparat en b-f-d efter sommaren. I okt förra året tog jag in min ipomoea nil 'Kikyo snowflakes' (japansk b-f-d) på försök. ( den som växer ute på spaljén o bilden efter). Den har tappat alla blad men har blommat under vintern. Den är sååå vacker. Mycket kraftigare än den vanliga b-f-d o blommorna blir inte förstörda av regnet.

Samtidigt tog jag in en ipomoea purpurea 'Lazy Luxe' som växte på balkongen. Den har hållit sig grön o har fått blommor under hela vintern.

Idag fick 'Kikyo' en ny blomma.

Nu vet jag att det går att spara b-f-d under vintern.  Inne i värmen.

Anmäl
2017-04-22 11:19 #1 av: [Rhonda]

 'Kikyo snowflakes' gav upp. Jag har sått nytt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.