Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Minisolros

2016-12-08 12:18 #0 av: Choklad

Vill visa min solros från i somras. 

jag fick en påse helt vanliga solrosfrön av min svärdotter. Jag planterade dem i en kruka och de växte som de brukr, planterade sedan om dem i större krukor, ch resultatet blev dessa minisolrosor. 

jag vet inte hur de kunde bli så här små, men jag tycker att de är söta.

Jag har tagit vara på deras pyttesmå frön, oc hoppas kunna gro dem och få lika små solrosor nästa år. 

U R us

Anmäl
2016-12-08 12:39 #1 av: Emo

Söt blomma.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2016-12-10 08:21 #2 av: [Rhonda]

Vilken liten sötnos! Solrosor är underbara man blir glad av att titta på dem. Du får hålla oss uppdaterad nästa år om hur det gick. 

Anmäl
2016-12-10 10:57 #3 av: Choklad

Tummen upp

U R us

Anmäl
2016-12-21 10:36 #4 av: Bjornen

Sannolikt är det värgsolros som oftast har svarta eller mörka frön, som blir omkring 100 cm hög och ofta små blommor och kan finnas i flera färger. Jättesolros har större frön och ljusare (vit-grå) oftast med lite mörkare ränder. Dessa får större blommor och kan bli uppåt 4 meter höga.

Anmäl
2016-12-22 10:40 #5 av: Choklad

# 4 nej dessa kom från en stor solros , det jag planterade var ljusa frön, med lite ränder på,  jag minns att jag tänkte att jag var knäpp som planterade dessa frön, eftersom jag bara har en balkong att sätta ut dem, men jag har en son som har en liten trädgård och att han kanske ville ha solrosorna där. Men nu ehövdes det inte, för solrosorna blev inte ens en meter höga. 

U R us

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.