Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Snödroppar

2016-12-05 12:32 #0 av: Choklad

Jag fick  snödroppar i våras av min son som han hade haft i sin trädgård. De blommade så fint på min balkong och sedan har de stått oblommade hela sommaren och hösten. Bara det att det nu har kommit fram små "nya" snödroppar, de växer inte verkar det som, men jag vill ju att de ska komma fram  till våren, inte nu. Jag har dem i en stor kruka.

U R us

Anmäl
2016-12-06 09:02 #1 av: Codonopsis

Massor av lökväxter beter sig på ett liknande sätt, det är alldeles normalt. De håller igen när det är kallt men sätter igång att växa när temperaturen och ljuset signalerar att nu är det dags.

Anmäl
2016-12-06 11:36 #2 av: Choklad

Aha, jag trodde att det var annorlunda eftersom de finns i en kruka. 

U R us

Anmäl
2016-12-21 10:29 #3 av: Bjornen

Alla lökväxter ska samla näring efter blomning så att de återtar näringen som de förlorat på blomningen. 

Anmäl
2016-12-22 10:43 #4 av: Choklad

Jag har tagit in dem och satt dem i fönstret, och de har börjat växa. De kommer inte att blomma till julafton, men någon gång efter nyårsafton tippar jag. Men jag kommer ju att förlora att de blommar sedan i februari, om jag nu lyckas få dem att blomma nu. Ska jag ge dem näring ? De står i näringsrik jord men det har de gjort sedan i somras, och näringen tar ju slut. 

U R us

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.