Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

ampeljordgubbar

2016-11-25 12:12 #0 av: mariatingsund

Jo jag undrar hur man övervintrar ampeljordgubbarna. Ska man dutta ner dem i jord eller förvara mörkt och svalt ? För lämnar man dem ute och kommer frost då dör de väl i kruka. Samtidigt måste de väl vila över vintern. Jag har haft dem nu i växthuset hittills men de blommar fortfarande så det är väl ingen vila för dem. 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-11-25 12:35 #1 av: Choklad

Jag bokmärker denna tråden för jag vill också veta samma sak. 

U R us

Anmäl
2016-12-03 07:13 #2 av: Bjornen

Enklast att gräva ner plantan i jord. Brukar kunna övervintra i kruka också, men bör ha stått på samma plats minst några månader så de fått ordentlig markfäste. Vid inomhusövervintring bör den stå kallt och huvudsakligen strax över noll grader och vattning någon gång emellanåt. Jordgubbar har svagt rotsystem och torkar lätt bort.

Anmäl
2016-12-05 12:39 #3 av: Choklad

Tack Glad

U R us

Anmäl
2016-12-09 10:32 #4 av: mariatingsund

tack, men påverkar inte ljuset i ett växthus så de inte får vintervila?

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-12-21 10:44 #5 av: Bjornen

Ljuset påverkar inte växter normalt om de ska gå i vintervila, mer än årstidesförändringen. En kombination med minskande ljus och sjunkande temperatur avgör när de går i vintervila. All övervintring i ouppvärmda växthus är olämpligt eftersom de kommer att torka bort.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.