Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Klippa Eucalyptusplanta?

2016-11-16 16:02 #0 av: aaliiceen

Hej!

Jag har en liten eucalyptusplanta som endast vill växa på längden. Stammen är väldigt tunn och plantan är rätt så liten. Bör jag klippa den? Eller riskerar detta att den dör?

Anmäl
2016-11-22 08:29 #1 av: Rhonda

Jag skulle vänta tills ljuset börjar återvända i feb. Då börjar växterna ta fart igen. 

Anmäl
2016-12-03 07:17 #2 av: Bjornen

Inga växter bör klippas ner under senhösten-vintern. Vänta till februari-mars.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.