Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Massor av rosor och andra blommor!

2016-11-12 09:45 #0 av: Eda

Foto: Kerstin Wilton     Rosor: Bourbon Queen och Cardinal de Richelieu 2009

När min man och jag för några veckor sedan vandrade runt på Långholmen i Stockholm för att få material till ett blogginlägg om rullstolspromenader stötte vi på denna för oss okända trädgård på norra delen av ön. Nu var det inga blommor kvar, men denna fantastiska bild som Kerstin Wilton fotat över ingången till trädgården skall bli roligt att se nästa år.  

Kerstin Wilton började 2001 att skapa Rosängen alltifrån scratch. Marken innan bestod av en grusig ogräsbemängd skogsäng där det tidigare legat arbetarbaracker. Nu växer där en mängd olika rosor och andra blommor.

På Kerstins hemsida:  http://www.sparrownest.se/Mina%20rosor.htm kan du klicka dig fram och hitta text och foton om en mängd olika rosor.

Kerstin har ytterligare en blogg: https://storstadsnatur.wordpress.com/ där det bl.a. finns vackra blomsterbilder.

Länk till mitt blogginlägg om Långholmen, klicka här

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl
2016-11-14 07:30 #1 av: Bjornen

I min visningsträdgård finns 3000 olika växter och har nog haft 8000 olika under drygt 50 års odlande. Som mest hade jag omkring 170 olika rosor.

Anmäl
2016-11-14 09:14 #2 av: Eda

Jag är imponerad!

Eftersom jag inte kände till din visningsträdgård gick jag in på din presentationssida och läste vidare. Nästa gång jag reser till Falun (jag har vänner som bor där) måste jag absolut besöka trädgården. Till alla som läser detta och inte känner till Bjornens  verksamhet klicka på ikonen och läs vidare!

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.