Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Listor på träd, buskar och växter efter klimatzon

2016-10-26 21:07 #0 av: ManU77

Hej!

Ni som kan detta med odling... jag är ute efter en lista på (frukt) träd, (bär) buskar och grönsaker där klimatzon står med. Jag bor på gränsen mellan zon 6 och 7, men vill ha lista på odlingsbart från kanske zon 4 och uppåt. Finns det sådana listor, och i så fall, vart kan jag hitta dem? :-)

Anmäl
2016-10-27 13:55 #1 av: Åsa S

Man kan ju titta på hemsidor från plantskolor I norra sverige de brukar ha listor på växter de normalt sett säljer under säsong

Anmäl
2016-11-11 11:33 #2 av: Bjornen

Det finns många olika listor på vedartade växters härdighet. Även större böcker brukar ha härdighetstabeller. Att komma ihåg om det är utländska författare så anges inhemska eller internationella zoner (zon 0-12 och 0 är vid polerna och 12 vid ekvatorn) . När det gäller perenna växter finns inget zonsystem. 

Anmäl
2016-11-11 14:36 #3 av: ManU77

#2 Jo, det där med att läsa utländsk litteratur är knepigt. De har helt andra härdighetssystem än vi har. Men... i bästa fall får man en fingervisning och sen är det "bara" att testa. :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.