Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Ta sticklingar

2016-10-25 22:32 #0 av: Lakritskatten

När ska man ta sticklingar?

Ja bäst är när ingen ser! Galen

http://www.pankpraktikan.se/2016/02/29/ta-sticklingar/

Anmäl
2016-10-26 07:05 #1 av: Bjornen

Bästa tiden att ta sticklingar på inomhusväxter är på våren då rotbildningen fungerar bäst. Svår tid just nu.

När det gäller utomhusväxter beror det på vilka växter som avses. Perenner ska sticklingar tas på vår-sommar och i god tid så att de hinner rota sig före vintern. Eventuellt inomhus övervintring första året.

Vedartade växter kan beroende på art tas vår- sommar- eller vintersticklingar. Klematis, vindruvor och en del andra fungerar bäst med vintersticklingar eller bäst sen höst. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.