Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Ta in gröna pumpor nu?

2016-10-12 17:32 #0 av: Sindri

Två prydnadspumpor sitter kvar ute i landet och de är bara lite gula. Plantorna har vissnat. Skall jag ta in pumporna och låta dem mogna inne eller bör de sitta kvar så länge som möjligt?

Anmäl
2016-10-12 20:56 #1 av: Åsa S

Ta in dem och lägg dem luftigt i rumstemperatur så kommer de mogna fint (ifall de inte har fått nån frostskada på sistone) är plantorna vissna händer inte så mycket mer med frukterna

Anmäl
2016-10-12 23:38 #2 av: Sindri

Nej, vi har inte haft frost än.Bör de ligga på något? Jag kommer vara borta över en månad så jag funderar på att lägga dem i matkällaren där det är lite svalare, så de inte mognar för fort.

Anmäl
2016-10-13 07:30 #3 av: Åsa S

Bättre om de ligger varmt och torrt lägg dem gärna på ex. bakgaller så det även blir luft under. Pumporna håller bättre ifall de får ligga 1-2mån i rumstemperatur och eftermogna och torka till i skalet innan de läggs svalt.

Anmäl
2016-10-13 15:36 #4 av: Sindri

Ok - då får de ligga i köket så länge.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.