Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

jag döpte äpplet till Nanny McPhee

2016-10-06 13:10 #0 av: mariatingsund

Varför fick det "vårtor" ? 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-10-08 08:54 #1 av: Åsa S

Äppelskorv = en svampsjukdom ger fläckar el vårtor på frukterna. Det är dock helt ofarligt äta frukten

Anmäl
2016-10-09 09:09 #2 av: mariatingsund

Tack, det var det sista jag trodde att det var svampsjukdom, efter den torra våren och sommaren.  Jag skar bort skorvarna och såg att äpplet var helt perfekt under. Ska söka lite på varför det blir så. Men vill ni svara här också, tackar jag hjärtligt. 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-10-09 09:15 #3 av: mariatingsund

Puh, jag läste nu, det var inget vidare. Vi som köpte flera äppelträd :/ 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-10-09 09:20 #4 av: Åsa S

I stort sett alla äppelträd får skorv mer eller mindre beroende på hur mottagliga de är, det är normalt när man inte sprutar med bekämpningsmedel svampsporer finns överallt i luften. Men som sagt det är helt ofarligt äta frukterna

Anmäl
2016-10-09 09:31 #5 av: mariatingsund

Jo men problemet var att frukten har fallit ner från början omogna, de var bruna, oformade intryckta svartfläckiga så det var inte mycket att äta på dem. Vårtorna kom bara på dem sista äpplena som höll ut ända tills nu. 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.