Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Min växt

2016-09-28 17:59 #0 av: homayounamiri55@hotmail.com

Hej
Jag har en växt dom jag haft ett par år men vet inte riktigt vad det är. Den ser ut som en citronfikus men bladen är inte glansiga. Känner någon av er igen den? Bifogar en bild!

Anmäl
2016-09-30 11:35 #1 av: mariatingsund

Det ser ut som Benjaminfikus, lite glest, den har väl tappat en hel del blad? 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-09-30 23:42 #2 av: homayounamiri55@hotmail.com

Hej tack för ditt svar. Den har inte tappat några blad och den ser ut som en Benjaminfikus men stammen ser ut som en Citonfikus. Jag har jämfört den med andra Benjsminfikus. Den kanske står fel för den växer ganska långsamt och har alltid haft så här mycket blad!

Anmäl
2016-10-02 13:00 #3 av: mariatingsund

ja,ok, jag har inte klickat fram bilden, nu ser jag stammen. Men citronfikus har väl runda blad? Det finns en sort som heter falsk tempelfikus, men hittar ingen bild på den.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.