Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Grön paprika

2016-09-26 09:51 #0 av: Sindri

Köpte en planta av "stor grön paprika". Den bär många frukter, de två första rodnade när de satt kvar på plantan. Nu plockade jag av tre stora frukter för att de som är kvar skall få kraft att växa lite till. de visar inte tillstymmelse till att rodna.
Kan jag, som med tomater, lägga dem mörkt och varmt för att få dem att bli röda?

Anmäl
2016-10-04 13:54 #1 av: Sindri

Ingen som visste tydligen, men nu har jag svaret; De rodnar.

Anmäl
2016-10-05 09:56 #2 av: Codonopsis

Paprika är grön i omoget tillstånd. Vartefter den mognar så ändrar den färg. Paprikans olika färger handlar alltså om lika mognadsgrad.

Anmäl
2016-10-12 17:33 #3 av: Sindri

Men gul är väl ändå en egen sort? Den här blev inte gul, direkt röd från grön. Hur är det med orange?

Anmäl
2016-10-23 07:47 #4 av: Bjornen

Gulfruktiga växter som normalt får röda frukter är albinos. Nu syns det inte på blomman eftersom den är normalt vit. Motsvarar alltså vita vinbär eller gula hallon.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.