Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Rosor

2016-09-18 10:36 #0 av: Aloe.Vera

Har två rosor som jag måste byta plats på . Kan jag göra det nu i höst ? Och i så fall , planterar jag bara om eller ska den beskäras ?

Anmäl
2016-09-18 17:05 #1 av: Bjornen

Bästa tillfälle att plantera buskar och träd är senhöst oktober-november eller strax före vinterns tjäle.  Man bruka säga att man bör beskära grenverket lika mycket som rotsystemet. Vid sen höstplantering kan beskärningen minskas ner. Buskrosor som inte remonterar minskar blomningen avsevärt vid höstbeskärning eftersom blomknopparna bilas i juli-augusti. Remonterande rosor påverkar beskärning blomningen i mindre omfattning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.