Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Samplantera med lavendel ?!

2016-09-16 12:17 #0 av: sammy78

Halloj !
Har fått idétorka ...
Vad kan man samplantera/plantera med två större etablerade lavendel?
Ville ha lite variation, och inte samma som resten av trädgården där lavendel står planterad med allt från stäppsalvia till rosor !

Behöver Idéer/tips/hjälp confused.gif

Uppskattar alla ev, svar/tips !

Anmäl
2016-09-16 12:23 #1 av: Huygens

kryddväxter?


Anmäl
2016-09-16 19:58 #2 av: beem

Rosmarin är fin vid Lavendel.


Anmäl
2016-09-18 06:17 #3 av: Bjornen

Rosmarin övervintrar normalt inte i Sverige

Anmäl
2016-09-18 21:48 #4 av: Halvdansken

Lökar av olika slag.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-09-18 22:04 #5 av: mariatingsund

Lavendel har så vacker färg så den borde lysa själv, vad händer om du planerar dit någon  ickeblommande växt? (obetydliga blommor) Jag vet inte hur den kommer överens med japansk ädelcypress till exempel, men det är något liknande jag menar som ger bakgrund till dem ljusa bladen och vackra blomfärgen.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-09-19 10:22 #6 av: Halvdansken

Jag fick in ett ogräs (vild palsternacka) som har ganska ljusgröna blad, lite limefärgade, och det var faktiskt ganska fräckt.  Om man gillar kontraster.

Palsternackan är väldigt aggressiv, så den åker bort när den sticker upp näsan, men det finns säkert annat som är mer lämpligt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-09-19 20:22 #7 av: Maria

Salvia är en fin växt med sina grå blad och det kanske kan vara nåt?  Min salvia har övervintrat flera år i Göteborg.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.