Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Dvärgluktärter - doftar härligt och lättskötta

2016-09-08 09:26 #0 av: Mooniq

Jag vill slå ett slag för Dvärgluktärter, härligt doftande blommor som är lätta att sköta. Jag sådde mina frön väldigt sent- midsommar (västkusten) och de blommar än. Lätta att ta fröer av. Dessa heter Villa Roma Scarlet -men det finns fler färgkombinationer. Här en länk till en trevlig frösida. Dessa blir ca 35 cm höga och väldigt buskiga i växtsättet.

https://raravaxter.se/search?type=product&q=dv%C3%A4rglukt%C3%A4rt

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-09-08 09:35 #1 av: Rhonda

Jag älskar luktärter!

Anmäl
2016-09-08 19:46 #2 av: Spectabile

Tack för tipset Glad

Anmäl
2016-09-09 11:15 #3 av: Bjornen

Ändå är moderna sorter inte så väldoftande som äldre mera högväxande sorter. Överlag är lågväxande växter tidigare utveckling men oftast sämre blomning. Luktärter ska blomma tills frosten tar dem förhoppningsvis först under oktober. Jag har haft intagna luktärtsblommor som blommat till jul.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.