Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Pollinera - misslyckas

2016-09-05 19:21 #0 av: isla

Jag har haft två melonplantor i sommar, inomhus, som jag alltså försökt pollinera för hand. En melon har vi lyckats få, övriga honblommor har dött. Vi har försökt pollinera både med liten pensel, genom att "gnugga" hanblommor mot honblommor och genom att "skvätta" pollen mot honblomman, men alltså misslyckats totalt. Varför? Har inte haft problem med pollinering av andra växter. Vad har vi gjort för fel, är meloner så svårpollinerade, eller har vi bara gjort helt galet tokigt?

Anmäl
2016-09-06 05:23 #1 av: Bjornen

Bästa  sättet att pollinera gurkväter är med timotejtuppor. 

Anmäl
2016-09-06 08:13 #2 av: isla

Tack för svar! Dock vet jag inte vad timotejtuppor är, har du lust att berätta?! :)

Anmäl
2016-09-09 11:23 #3 av: Bjornen

Blomställning av timotej.

Anmäl
2016-09-11 11:08 #4 av: isla

Okej. Säger mig ingenting, men får försöka googla. Tack för hjälpen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.