Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Avokado kärna

2016-08-31 15:52 #0 av: hobbyanton

Hej, har en avokado kärna som jag satte i vatten för några veckor sedan, men tycker att det är jätte konstigt eftersom att det börjat komma fram löv men ingen rot har kommit fram än, det är som att den gror i motsatt ordning.

Är detta normalt?

Anmäl
2016-09-01 17:28 #1 av: Handikappadmus

Tror att roten kommer sen bara du har tålamod. 

Du kan även plantera den direkt i vanlig planterings/såjord nästa gång. 

Anmäl
2016-09-03 04:55 #2 av: Bjornen

Frön bör inte stå i vatten mer än maximalt en dygn. Avokado ska inte alls sättas i vatten utan direkt i jord och delar av kärnan ovan jord. Brukar växa bra några år och sedan brukar de växa ur huset.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.