Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Ohyra! Men vad??

2016-08-28 11:11 #0 av: glazy

Hjälp! Något äter upp vår Aroniahäck! Har fullkomligt exploderat senaste dygnet och blir bara fler och fler!! Vad är det och vad kan vi göra?

Anmäl
2016-08-28 14:30 #1 av: VoxBauers

http://www.odla.nu/fragor-svar/skadedjur-pa-aronia

Hittade detta hos Länstyrelsen Västra Götaland:                                                      Fruktbladstekeln Bladsteklarna gör skada i form av snigellika gulsvarta larver, som glupskt äter på bladen och som kan kaläta en buske på ett par dagar. Om de uppträder sker det oftast i stora mängder och under eller strax efter en värmeperiod. De bekämpas lätt med olja/såpa, men har hittills inte ställt till större problem i aroniaplanteringer.

http://www.lansstyrelsen.se/VastraGotaland/SiteCollectionDocuments/sv/lantbruk-och-landsbygd/lantbruk/ekologiskt-lantbruk/Aronia.pdf

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.