Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Mjöliga tomater

2016-08-26 21:48 #0 av: Sindri

För andra året i rad smakar mina tomater mjöligt. Det är två olika sorter, har köpt plantorna som små.
Fel på vattning, jord, gödsel? Har använt vanlig plantjord, gödslat rätt bra med både ko- och hönsgödsel. Vad är det för fel?

Anmäl
2016-08-26 23:00 #1 av: Ary

Har du haft dem i kylskåpet? Då brukar vilka tomater som helst bli mjöliga iaf om det är rätt kallt i kylen.

Anmäl
2016-08-27 09:20 #2 av: Åsa S

De plantor som säljs i handeln bukar vara såna om Totem och liknande som ger väldigt täta och fina plantor så folk lokas köpa dem de har dock ingen vidare frutkvalite, saklösa,mjöliga etc. Jag rekommenderar att så egna plantor då kan du läsa på om sorten innan du köper och kan välja och vraka mellan hundratals olika sorter.

Anmäl
2016-08-27 09:35 #3 av: Sindri

Jag har köpt plantorna på en loppis, uppdragna från frö av ngn annan.

Tar dem direkt från plantan och har aldrig någonsin tomater i kylskåp.

Tyvärr är jag aldrig hemma när det är dags att så tomatfrö, därför är jag glad att kunna köpa uppdragna plantor, men undviker affärer. Det är två olika sorter, halvstora frukter, en är en plommontomat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.