Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Chili ändrar färg

2016-08-21 14:01 #0 av: Kirnzy

I början var dom nästan helt svarta, sen lila, nu är alla som kommer helt röda. Någon som vet varför det är så?

Anmäl
2016-08-21 18:44 #1 av: Maleficum

Är det inte bara att dem röda är mer mogna?

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-08-21 18:57 #2 av: Kirnzy

Nej. För några månader var alla mörka, vilket vi blev lite fundersama över eftersom vi köpte sen som röd chili. Dom flesta mörka har alltså varit mogna i 1-2 månader och inte ändrat färg alls. Men för runt tre veckor sen så var det en helröd och efter det har alla nya som kommit varit röda. Nästan som om "färgen" bara tog slut.. Heh. Nu finns det alltså inga lila kvar eftersom vi har plockat dom.

Anmäl
2016-08-21 19:28 #3 av: Maleficum

Intressant!

Den har inte fått mer ljus eller nåt sånt dom kan förklara förändringen? (Gissar bara hej vilt).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-08-21 19:52 #4 av: Kirnzy

Den har stått på samma ställe hela tiden men det kan ju ändå ha ändrats ja. Det har regnat mycket mer nu på senaste tiden än i början av sommaren, så mer vatten och då mindre sol också :)
Har ingen aning hur man "tar hand" om en chiliplanta men det kanske var för torrt för den innan isåfall, kanske var därför den blev lila istället för röd?

Anmäl
2016-08-22 08:02 #5 av: Bjornen

Olika färgämnen i frukterna (bland annat karotiner och xantofyller) kan variera genom olika temperaturer och ljus samt även fukthalt i jord och luft kan påverka. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.