Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Dracena Lemon

2016-08-17 21:57 #0 av: thorntagg

Hej!  Jag har en Dracena Lemon som är ca ett år gammal. Den har börjat växa på höjden nåt  otroligt,  något som inte ser så kul ut - dessutom  är mina fönster inte sådana att det går att ha alltför höga växter i dom (det är ett gammalt hus)... Jag undrar om/hur man kan  göra för att korta av den??

Anmäl
2016-08-20 16:50 #1 av: mariatingsund

Det är inget problem, bara klipp ner den, de kommer att få nya skott från stammen. 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-08-21 09:17 #2 av: thorntagg

Verkligen?  Tack, Maria!  Jag ska göra det - ska bli intressant att se vad det blir av denna  planta!  Den har ju jättefina blad, så man vill ju gärna ha den kvar.

Anmäl
2016-08-21 10:39 #3 av: mariatingsund

ta en gren åt gången så den har alltid blad kvar att andas med

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.