Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Hur hålla jorden fuktig?

2016-08-16 07:57 #0 av: Sindri

Där vi bor regnar det sällan. Gör det det rinner vattnet undan snabbt. Har alltid problem med torr och hård jord. Nu skall jag bygga nya odlingsbäddar och funderar på om jag kan bottna med något som håller vatten. Sand? Torv?

Anmäl
2016-08-16 08:29 #1 av: Åsa S

Mycket organiskt material som tillsätts varje år ex. löv. gräsklipp, kompost, riktig häst eller kogödsel från bonde/ridskola. sand då blirdet j ännu merdränerat + torv funkar bara så länge du håller den fuktig, torr torv suger vatten väldigt dåligt den blir mera fuktavstötande då.

Anmäl
2016-08-17 06:00 #2 av: Bjornen

det bästa är att blanda torv och sand. sanden för att inte torven ska bli för kompakt. Allt organiskt material förbättrar vattenhållningen och täckbark kan vara bra att täcka jorden som minskar avdunstningen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.