Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Pigga upp gammal gräsmatta som inte längre klipps

2016-08-09 12:32 #0 av: laurelina

Jag har mycket gräsmatta på min tomt och jag tänker sluta klippa en del av den. Den slutar vid ett dike intill en stor väg så det blir helt enkelt så att det blir långt gräs en bit in i trädgården. Undanskymt läge som inte syns så mycket alltså men det vore ändå kul att göra något för att få det roligare men med minsta möjliga arbetsinsats ;)

Det är alltså gräsmatta, inte särskilt mycket ogräs som maskrosor eller annat. Det växer 6 stora björkar och 2 jättestora ekar på en yta som är ca 20x5 meter så det är ganska torrt och relativt skuggigt. Min dröm vore att ha en "riktig" äng men jag har insett att det är för mycket jobb för mig att hinna med. Jag funderar på om man ändå kan gräva ned några plantor med exempelvis vallmo och hoppas på att det sprider sig? Eller någon perenn som förökar sig själv och täcker stor yta (jag har funderat på pepparmynta men det tar ju typ över ens liv)? Några tacksamma buskar som blommar länge och/eller har vackra bladverk?  Jag tar tacksamt emot alla möjliga och omöjliga tips! Det enda som är viktigt är att det inte kräver en massa skötsel när det odlade väl är etablerat.

Anmäl
2016-08-09 12:36 #1 av: Linnea

En riktig äng ska slås två gånger per år så det är ju inte så mycket jobb. Ängsblommorna trivs ofta på näringsfattig mark medan gräset vill ha mer näring för att trivas.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2016-08-09 12:40 #2 av: Bjornen

Myntor trivs i tung fukthållande jord. Om man vill plantera perenner eller ettåriga växter bör man göra öar och bör då välja lite högre växter som syns fast det är högt gräs. Det finns många buskar att välja och är svårt att så där utan vidare ge förslag.  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.