Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

känsliga, titta inte här

2016-08-08 12:25 #0 av: mariatingsund

det äckligaste larver jag har sett, de sitter inuti stjälken på broccolin, närmast roten.  Har de namn? För att eventuellt kunna undvika dem i framtiden? Och förutom dessa fanns det massor av andra larver i olika storlekar inuti rosorna (fortfarande broccoli) Jag dränkte dem i tron att de ska dö men de sitter kvar, även döda, så adjö med broccoli-middag. 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-08-08 21:43 #1 av: Åsa S

De vita ser ut som kålflugelarver. Annars är det normalt med larver på kålväxter vissa år är det mer andra färre. Man kan minska ner angrepp genom att inte odla på samma plats varje år + odla under nät som gärna spänns ovanför plantorna och det ska vara tätt mot marken så inga kan flyga till plantan och lägga ägg

Anmäl
2016-08-08 22:11 #2 av: mariatingsund

Tack Åsa, jag ska nog göra allt som står i min makt för att undvika den förödelsen som de åstadkommit. Vet någon vilken sort de gröna larverna är? De har suttit i "blommorna" och även om jag satte hela buketterna i vatten så var det en massa kvar inklämda så jag fick slänga allt.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-08-09 04:41 #3 av: Emo

Är de inte ätliga? Skämtar

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2016-08-09 08:57 #4 av: Åsa S

De gröna kan vara kålmal möjligtvis mina får inte sitta kvar så länge att de blir så stora, jag har mosat larver varannan dag ungefär på kålen efter att det gick hål i duken + plantorna blev så stora att duken lyfte. Lägg broccoloibuketterna i en degbunke med kallt vatten + en kapsyl ättika så kryper ohyran ut ur dem efter bara ett par minuter. Annars är det inte farligt råka äta nån larv.

Anmäl
2016-08-10 21:44 #5 av: VoxBauers

Fint proteintillskott! Tummen upp Skrattar

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl
2016-08-11 22:30 #6 av: mariatingsund

Urk ... Jag är inte så känslig annars, men jag tror inte jag skulle kunna svälja broccolin med dem där inuti FörskräcktJag ska testa ättika. Jag la dem i en stor kanna vatten med citronsaft i men då kröp de inte ur Storgråter Jag som älskar broccoli. Jag tröstar mig att det finns lite av stammen/stjälken att tugga på utan proteiner Illamående 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-08-12 09:45 #7 av: Bjornen

Alla växter som innehåller olika larver kan läggas i altvatten eller ättiksvatten, då kryper larver ur. Gäller också svamp.

Anmäl
2016-08-13 14:32 #8 av: The_iller

Jag kanske är okänslig och "störd i huvudet". Men sedan när är larver någonting som är känsligt? och varför skulle det vara känsligt när det är naturligt? Det känns lite som man skapar den gargong utifrån att skriva på det viset. Som amerikansk TV som varnar för känsliga tittare fastän det egentligen är bara naturliga saker som visas. Man gör det till dåligt utifrån att skriva att det är känsligt.Jag tror att det är sånt här som bidrar till ett känsligt omgivning så att lättkränktheten frodas. Visserligen har jag förståelse när det verkligen är känsliga saker som skulle kunna visas på tv, som detaljerad tortyr och annat sjukt. Meeeen vad vet jag.. som sagt, jag kanske är bara okänslig och störd och därför förstår mig inte på denna "känslighet.

Anmäl
2016-08-13 14:38 #9 av: mariatingsund

Säg vad du vill men jag förmår mig inte att äta broccolin som är full av döda larver, för visst dränkte jag dem, några flöt ut också, men många sitter fast o ruttnar i "blommorna", och det finns oändliga små trådar som spindelnät innanför när man plockar det i mindre bitar. Bajset ligger som fastklistrad överallt och är omöjligt att skura bort för det finns å mycket vinklar och vrår. Jag har fotograferat massor av larver, baggar och kryp, jag är inte känslig men jag stoppar inte dem in i munnen :( 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.